E-coli test

Assalamualaikumm..

Aku boring hari ni ye.. tak tahu nak buat ape.. so, aku cuba untuk membuang segala sawang yang menyemak dalam blog ini…

Sebenarnya test ni dah lama aku buat, bulan 2 haritu bertempat di UPM Serdang… Alhamdullillah pembantu makmal mereka sangat baik hati dan sangat membantu kami yang tak de pengalaman buat test E-coli ni.. Semuanya jadi senang dan berjalan lancar… Peralatan mereka yang canggih dah banyak juga mengujakan kami semua…

Ini lah antara kerja kami sebagai pelajar jurusan Environmental Engineering final sem.. ini juga adalah kerja final projek kami.. Sampel yang diambil di Sungai Cameron Highlands tu juga didapati telah dicemari dengan bakteria E-coli yang sangat banyak.. So, kalau gi Cameron tu, berhati2 dengan air sungai tu ye.. 🙂

Ni adalah equipment yang digunakan untuk test e-coli.. Yg kuning tu sampel air

gambar saja2 ambil sebab ianya sangat comel.. kecik cenonet je

aku yang serius bila buat kerja 🙂

Sekian update aku yang cukup makan hari ni.. daa

About abriloving

I'm just a normal girl that love cats damn much!! haha
This entry was posted in Class and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

HTML tags are not allowed.