Saya Sayang Anak-anak Saya..

Assalamualaikumm..

Cabaran diteruskan hari ke 8… :) Aku ade anak?? biar betul.. Anak buah@nephew sebenarnye ye.. Harap tak salah faham.. hehe

Oleh kerana aku tak de idea nak story pasal ape.. Aku cerita la pasal anak buah aku yang seramai 5 orang  tu.. Tak lah ramai sangat, tapi ok lah tu kan.. Baru akak aku sorang je dah kawen. Abang-abang aku belum kawen lagi.. Ntah bila ntah Abang Nizam aku tu nak kawen.. Nak jugak kakak ipar kan? :p

Meh aku perkenalkan sorang2 anak buah aku ni ye.. Kite mulakan dengan yang last sekali, yang ni namanya Nur Nadira Ayuni atau nama manja Adik, Bulat dan Ayuni .. Umur dalam 2 tahun macam tu lah.. Die ni kalau dah lama tak jumpe aku, mulalah takut2 kalau jumpe.. Tapi dah lama2, asyik cari aku je kalau tak nampak.. Duk panggil Tam… Tam… Tam… je (short form untuk maktam lah, aku mak sedara no 5 ye, kalau ikut Pahang dipanggil maktam).. Die ni jugak hantu durian, pantang jumpe durian bagi je banyak mana pun, mesti habis.. hehe..

Ok yang ni anak buah aku yang last.. Nur Nadira Ayuni namanye..

Ok, seterusnye yang paling comel ni namanye Nur Nadia Balqis atau nama manja Aqis.. Serius geram je kalau tengok die ni.. Nak cubit pipi die, nak buli die jugak sampai nangis.. haha. (giler keji mak sedara) .. Yang ni umurnye dah masuk 4 tahun dah tahun ni, tapi badan kecik macam adik die kat atas ni.. Selalu orang ingat kembar tambah2 kalau pakai baju sama.. Die ni manja dengan adik aku Pizan tu, ngan aku biase je, baik kalau nak ikot aku jalan2 je. haha.. Pandai buat muke kesian lagi tu… Kalau naik kete, tempat die kat tengah2 antara seat driver ngan seat sebelah.. Tu memang port die, orang lain tak boleh duduk.. :)

Nur Nadia Balqis, picit pipi sendiri sudah :)

Next, yang ni cucu kesayangan nenek (mak abang ipar aku).. Agak manja dan mengada-ngada sikit.. Nama diberi Muhamad Izwan Fikri nama panggilan Abang Chik… Umur dah 6 tahun.. Die ni jenis angin sikit tambah2 kalau tak dapat ape yang die nak, contohnye hari tu masa kat rumah aku, die berebut ape ntah dengan abang die, die tak dapat.. Pastu lari menyorok belakang rumah, penat gak la nak cari die ni.. Last2 kakak aku jumpe die duk bawah pokok serai.. Bayanglah perangai die.. Ish.. lawak pulak bila ingat.. hehe.. Aku tak de gambar terbaru die, ni gambar tahun 2008 kot..

Muhamad Izwan Fikri masa umur 2 tahun

Seterusnye abang ngah ataupun namanye diberi Muhamad Akmal Rizal atau Abang Ngah dan abang imal nama panggilan.. 8tahun dah.. Yang ni baik sangat, semua orang sayang kot.. Pandai jaga adik, pandai buat kerja.. Tak banyak kerenah… Semua orang cakap senang jaga die ni. Kakak aku pun harap kat die ni untuk jaga adik-adik.. Kalau die ade duit, selalu belikan adik die jajan..

Aku ingat lagi masa die 6 tahun, aku lepak umah die time tu.. Balik je tadika, terus die pergi dapur, aku ingat die buat ape.. Sekali die bawak air sirap 1 jag ke depan, terkejut aku budak umur 6tahun dah pandai buat air? hehe.. Comel je.. Kakak aku pun pernah cerita, satu hari tu, die nak ikut pak sedara die gi jalan naik motor.. Tapi kakak aku suruh jaga adik time tu.. Die baru je nak naik motor, tiba-tiba adik die nangis.. Terus die turun balik pergi peluk adik die tu sambil nangis, sedih sebab tak dapat ikut pak sedara die pi jalan. Baik kan? Siapa nak booking jadi menantu boleh la ni.. hehe..

 

Muhamad Akmal Rizal masa umur 4 tahun

Oklah.. Last sekali ni anak buah aku yang sulung.. Kak Ila dan Kakak nama panggilan atau Nur Nabila Natasha nama penuh.. Umur dah 9tahun.. Ni terlebih manja masa kecik, so agak keras kepala la sikit.. Buat kerja pun agak malas.. Tapi kecik lagi kan? harap2 dah besar nanti rajin macam aku lah (aku ni rajin ke?) hehe.. Masa kecik2 dulu aku selalu jaga die kot sebab masa tu aku sekolah form 4, selalu lepak rumah kakak aku kat Padang Jawa tu masa cuti Sabtu and Ahad.. Harap2 besar nanti die tak lupa la jasa aku memandikan dan menjaga die masa bayi dulu.. kehkeh

 

Nur Nabila Natasha masa umur 5 tahun

Aku ade je gambar terbaru diorang ni yang aku ambik masa balik cuti Hari Malaysia 16 September dulu.. Kebetulan balik konvoi ngan kakak dari Pahang sampai Simpang Pulai ikut Cameron Highlands, semua nak naik kete kecik aku ni, kecuali Ayuni je ngan mak and bapak diorang.. So layankan jela budak2 ni, bila tanya nak berenti tak kat ladang teh tak? semua jawab nak, berenti ambik gambar jap.. Pastu berenti kat pasar kat Kea Farm tu untuk beli sayur… Penat aku layan kerenah budak2 ni sepanjang jalan, tapi best!! aku suka perasaan itu.. hahaha.

 

Macam2 gaya mereka bila bergambar ye.. Comel je..

Kakak yg snap, bila suruh peace, cepat je semua buat.. hehe

Last sekali aku tepek sekali gambar Umi dan ayah mereka iaitu kakak aku beserta suaminye iaitu abang ipar aku lah yang  bernama Shahrul Aizam bin Said.. :)

 

Suraiya Hani dan Shahrul Aizam nama mereka ye.. :)

Ok 8 Oktober.. DONE!!!

About abriloving

I'm just a normal girl that love cats damn much!! haha
This entry was posted in Saya Suka Membebel, Jom Jalan2, I Love My Family and tagged , . Bookmark the permalink.

2 comments on “Saya Sayang Anak-anak Saya..

  1. Pingback: Bang, ada orang komplen, mengapa web saya lambat loading? | Nizam Mysticmind Ahamad

  2. Pingback: Bila keseorangan.. | noorainihayati.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

HTML tags are not allowed.