Hari ini….

Hari ni, sama macam hari2 ade klas yang lain.. bangun awal untuk ke klas.. xmau ponteng2 macam dulu2 lg.. Dulu mase study kt Sri Iskandar, selalu gak la ponteng kelas.. Sebab menjalankan bisnes kecil-kecilan kat bilik.Ala.. bkn aku sorng je wat bisnes.. kawan-kawan aku pn ade.. bilik dh jd macam kedai runcit, yang jadi kedai topup pn ade… huhhuhu.. Biase la, student.. nk tambah pendapatan.. Xpe la.. sume tu dah jadi kenangan manis.. walaupun ade gak la yang masam-masam manis skit…
Ok la.. sambung balik story hari ni.. memalut plak.. huhu.. Pagi tadi kelas agama ngan Ust Nahrawi.. ustaz yang sangat lah sempoi n best.. xngantuk pun mase kelas die coz die suke buat lawak.. Kirenye belajar sambil berhibur gitu.. huhu.. Emmmm.. xde picture die la plak.. Nanti kalau ade, aku upload.. Mude lagi ustaz ni… Arini birthday die yang ke 32 kot (dak2 kelas aku yang cakap, xtau btol ke x..).. So.. aku nak wish la walau pun  die xbace blog aku ni.. Nak nyanyi la.. “Allah selamatkan kamu, Allah selamat kan kamu….. Allah selamatkan Ustaz Nahrawi…. Allah selamat kan kamu,….”
Abis je kelas,tiba2 sorng kawan aku ni panggil… Bella nama die…. “Kak Aini!!!!… nk kuar x arini?”.. aku jawab “Ntah la.. korang nak kuar ke?” “Aah.. nak gi buat ic”.. aku pun suruh la Bella ni tnye kete sewa ade free x.. Nasib baik la ade.. Bincang punye bincang, tanye  punye tanye sape lg nak ikot.. So yang ikot, Shaz, Bella, Diela Gonzalez n Ira.. Aku skali la, macam biase, jd driver.. 1st skali kitorang gi makan, makan nasik and  lauk + tomyam and telur dadar, air  macam biase, bandung laici. TERBAIK LA!!.. huhuhu. Jalan punye jalan.. smpai saket kaki.. Sedar-sedar dah pukul 3 lebih.. kene gerak awal sebab pukul 5 kene gi susun kerusi untuk majlis jamuan raye malam tu.. Sampai bilik dah pukul 4.. Pastu ingat nk tido jap, nak gi lewat sikit la konon.. Last-last tido  terus, malas giler nak bangun.. Biar la kawan-kawan yang lain gi.. Aku and Shaz duk tido kat bilik je sampai la nak dekat pukul 7.. “Adoi!!! pening kepala woo.. tido petang2”.. huhu
And then,terus bersiap nak gi makan2.. Bila dah pening kepala  ni, mood pun x ok la… Xsenyum sangat mase majlis tu.. Sume dak klas perasan kot, aku jadi lain dari biase..  Biasenye aku ni jenis hyperactive sket.. Maafkan aku ye kawan-kawan, exspecially Shaz.. Xlarat nak layan korang sangat.. Majlis tu x best sangat la bagi aku.. Persembahan tah ape2.. Aku duk menyorok kat belakang je mase diorang nyanyi ramai2… Lagu Hujan feat Raihan, lagu pe tah…  xingat pulak.. huhu.. Makanan yang diorang sediakan pun x memuaskan hati langsung.. Nasik Ayam, air sirap laici.. Ayam keras, (kalau baling kat dinding pn, confirm melantun balik.. macam bola) hahaha..
Dalam pukul 11.30mlm, majlis abis.. Lepas sesi amik2 gambar, balik la.. Gambar kat bawah ni ye. =D… Sampai bilik, on9 jap, Pastu terus tertido.. Esok pagi kene bangun awal.. Ade ceramah la pulak..
Picture mesti ade walaupun xbrape sihat..=)
Ni Wan, my classmate yang rajin.. =)
Last pic, before balik..

About abriloving

I'm just a normal girl that love cats damn much!! haha
This entry was posted in Saya Suka Membebel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

HTML tags are not allowed.