Ada apa dengan hari Sabtu?

Emmmm..hari ni hari Sabtu.. Biasenye kalau hari minggu ni, hari untuk berehat, menenangkan fikiran, keluar ngan family or kawan-kawan, dating ke… Tapi arini bukanlah macam hari Sabtu yang lain.. Biaselah, dh nama pun student, kena la ikut arahan yang ditetapkan.. So, arini aku and kawan-kawan yang lain bangun awal, awal ke? huhu.. Awal gak la, maklumlah.. biasenye ari Sabtu kan cuti, bleh tido sampai tengah hari.. Tapi arini kene awal sebab ade ceramah yang tajuknye “Anda Bijak Jauhi Zina”. Tajuk pun dah best kan? Emmm.. Aku nak story sket pasal ceramah ni tadi, penceramah ni nama di Dr Azahar, dari UTM KL.. (exbf aku kenal kot =D), orang Kelantan.. Pukul 9pagi baru start ceramah, walaupun kitaorang datang pukul 8 lagi, ade makan free lagi, tapi malangnye, mee yang  disediakan x sedap, keras and x rase ape2.. huhu.. Xpela. syukur je la orang dah bagi free pun dh untung kan? Ceramah ni memang best la.. x aku tak mengantuk langsung, kawan aku je yang mengantuk,.. huhu.. Cuma sejuk tahap gigil je, aircond kuat sangat kot.. 3 kali gak la aku gi toilet.. Ceramah ni x la terasa lama sangat walaupun dekat pukul 1 tgh hari baru abis, dekat 4 jam tu… Ni semua sebab penceramah tu pandai bagi ceramah. Emmm.. insaf gak la dengar ceramah tu, tapi xtau la insaf sekejap or lama.. Xbrani nak cakap la..  Abis je ceramah, dapat makan free lagi, kali ni nasi tomato + ain teh kundur.. nyummm nyumm… Sedapppp…
Balik makan kat bilik bersama Intan n Mazni kat bilik diorang.. Pastu, balik bilik, online jap.. x sedar tertido..  Sedar-sedar dh pukul 5, Shaz ajak gi main badminton ngan  dak2 laki. My classmates k.. Mula-mula rasa malas nak gi, maklumlah ngantuk lagi.. huhu.. Tapi bila dh terbangun ni, susah plak nak tido balik, so.. aku pun bangun and bersiap nak ikot Shaz, Ira n Intan gi main badminton kat pusat sukan. (betul ke nama die pusat sukan?) ntah la.. lupe pulak.. huhuhu..
Sampai je kat sane, masuk je dalam.. Dalam hati cakap “Perrrggghhhh.. ramai nye orang, xde budak pompuan langsung pulak 2..” Tapi xkire, kitorang nak main gak, aku pun cakap kat Yen, (dak klas aku la) nak main ping pong, die cakap ok je.. die ade bawak bad.. kira ok la tu.. Bad aku  x bawak la pulak, ade kat kampung.. Nak ambik, jauh sangat.. Kitaorang pun gi la main.. Lama gak la, dalam sejam. Mula-mula ngan Yen, pastu sambung ngan Nasoha pulak.. Aku ni bukan reti main pun, main hentam je.. huhu..
Sakit gak la tangan n kaki aku ni sebab dah lama giler x bersukan… Kitorang balik bilik dalam pukul 7 kot.. Gi order makan malam kat kafe dulu, baru naik bilik.. Mandi2, pastu landing atas katil, sambil online jap.. Pukul 8.30, member2 ajak gi ambik makanan yang order tadi.. Aku malas gi la pulak.. huhu..  Diorang tolong ambilkan.. Baik kan diorang ni, Terima Kasih kawan-kawan, jasamu ku kenang sepanjang hayat.. huhu
Diorang balik je, sesi makan-makan pun berlangsung.. Abis je  makan, aku landing balik atas katil.. Sampai la sekarang, membebel kat post ni.. huhu.. Ala. arini xde ambil picture la pulak =(

About abriloving

I'm just a normal girl that love cats damn much!! haha
This entry was posted in Saya Suka Membebel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

HTML tags are not allowed.